Header agenda item week ce

Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open voor de Week van de Circulaire Economie.

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse landelijke campagneweek die de transitie naar een circulaire economie aanjaagt en versnelt. Tijdens deze week krijgen goede voorbeelden een podium en ontmoeten pioniers elkaar. Succesverhalen en uitdagingen worden besproken en starters krijgen tips om aan de slag te gaan. Samen vormen de evenementen een groot landelijk bottum-up festival.

Actieplan voor de toekomst

In 2022 is het thema van de Week van de Circulaire Economie 'Actieplan voor de toekomst: Laat je inspireren om mee te doen, want duurzaam verder is de enige optie'. Vragen die centraal staan zijn 'We moeten in actie komen om in 2050 volledig circulair te zijn, maar hoe doen we dit?', 'Hoe werken ondernemers, van startup tot MKB, aan circulariteit?' en 'Wat betekent circulariteit voor jouw sector en hoe kunnen andere ondernemers van jouw acties leren?'. Het programma is hier te bekijken.

Aftrap: Nationale Conferentie Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie start op maandag 7 februari met de Nationale Conferentie Circulaire Economie en de Uitreiking Circular Awards.

Op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie vindt traditiegetrouw de Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie worden de Circular Awards 2022 uitgereikt. De prijzen gaan naar innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Lees hier meer over de winnaars van de Circular Awards 2021.

1640091257601

Ambassadeurs

Laura de Vries (Jonge Klimaatbeweging) en Anne-Marie Rakhorst zijn dit jaar de ambassadeurs van de Week van de Circulaire Economie. Zij gaan langs bij verschillende evenementen en praten met organisatoren over hun bijdragen aan de circulaire economie. Je kunt de ambassadeurs van de Week van de Circulaire Economie volgen in verschillende vlogs. Hier lees je meer de ambassadeurs.

Organisatie

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Het is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland.

Deel dit artikel op social media