Header Verspillingsvrije Week

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert van 11 tot en met 17 september 2023 de vijfde editie van de Verspillingsvrije Week. De Verspillingsvrije Week daagt heel Nederland uit om een week lang zo min mogelijk voedsel weg te gooien. De week wordt ondersteunt door tal van bedrijven, organisaties en gemeenten.

Door slim te koken, kopen en bewaren kun je een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling

Toine Timmermans

Veel winst te behalen

Voedsel wordt met veel aandacht gemaakt. Het legt vaak een hele reis af voor het op je bord ligt. Weggooien is dus zonde. 'Door slim te koken, kopen en bewaren kun je een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling', zegt Toine Timmermans, directeur van stichting Samen Tegen Voedselverspilling. 'Door binnen jouw huishouden één week lang niks te verspillen, red je al snel 3 borden eten en 10 glazen drinken van de afvalbak en gootsteen.'

Terugblik 2022

Van 12 tot en met 18 september 2022 kwam heel Nederland in actie om minder voedsel te verspillen. Tijdens deze vierde nationale Verspillingsvrije Week inspireerden de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, het Voedingscentrum en meer dan 130 organisaties miljoenen Nederlanders om verspillingsvrij te kopen, koken en te bewaren. Onderstaande video laat in vogelvlucht de vele initiatieven en aandacht door het hele land zien.

Tips & Tools

In de Verspillingsvrije Week worden tips en tools aangereikt die helpen om voedselverspilling te voorkomen. Zo helpt de Ja-Nee Koelkaststicker bij het op de juiste plek bewaren van eten zodat het langer goed blijft. Het Eetmaatje maakt het makkelijk om de goede porties pasta, rijst en couscous te koken, zodat je niets overhoudt.

Deel dit artikel op social media