Agenda KW1 2022

Op maandag 23 mei 2022 wordt in Amsterdam de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uitgereikt. Koningin Máxima maakt als erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting de winnaar bekend. De uitreiking van de Koning Willem I Prijzen is een groot en feestelijk evenement waarbij alle finalisten aanwezig zijn.

Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

De Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap wordt sinds 2012 uitgereikt. De plaquette gaat naar een Nederlands bedrijf dat een voorbeeldrol vervult op het gebied van innovatief, duurzaam ondernemen. In 2020 werd de prijs gewonnen door bierbrouwerij Gulpener. Eerdere winnaars zijn Normteq (2012), TexelEnergie (2014), Koppert Cress (2016) en Eosta (2018).

Twaalf genomineerden

Op donderdag 10 maart werden in Circle in Amsterdam de twaalf genomineerde bedrijven voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap bekendgemaakt. Onder meer Kipster, Mud Jeans en Fairtrade Original zijn kanshebbers voor de prestigieuze prijs. De volledige lijst met genomineerden kun je hier bekijken.

Over de Koning Willem I Stichting

Al sinds 1958 reikt de Koning Willem I Stichting iedere twee jaar de Koning Willem I prijzen uit aan ondernemers die uitblinken. Algemeen directeur Romy Blankenspoor van de Koning Willem I Stichting: ‘Ons doel is de parels van de Nederlandse economie een podium te geven. De prijzen zijn bedoeld voor mensen en bedrijven die presteren en innoveren, verbeteren en verbinden en met lef en passie de wereld een stukje mooier willen maken. Kort gezegd, we staan voor durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen.’

Net als afgelopen jaren worden er in 2022 prijzen in drie categorieën uitgereikt. Naast de prijs voor duurzaam ondernemerschap, zijn er prijzen te winnen in de categorie Grootbedrijf en MKB.

Meer weten over de Koning Willem I prijzen? Lees erover op de website van de Koning Willem I Stichting.

Deel dit artikel op social media