SDG Traineeship header

Een concrete bijdrage leveren aan een meer rechtvaardige, inclusieve en duurzame samenlevingen om zo de UN Sustainable Development Goals (SDG’s) te behalen, hoe doe je dat? Met een SDG Traineeship! Zowel bedrijven als studenten kunnen zich nu weer aanmelden voor dit programma. De vierde editie van het SDG Traineeship start op 5 september 2022.

Over het SDG Traineeship

Het SDG Traineeship is een landelijk programma dat handvatten biedt aan zowel jongeren als bedrijven, maatschappelijke organisaties en de publieke sector om zich (verder) te ontwikkelen op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en ondernemerschap. In dit 15 weken durende parttime traject committeert een multidisciplinair team van gemotiveerde studenten en/of jonge professionals (HBO/WO, 18-27 jaar) zich voor een dag per week aan een concrete SDG-case van een opdrachtgever. Dit project moet direct ten goede komen aan de opdrachtgevende organisatie. De organisatie bedenkt en formuleert dan ook zelf de projectomschrijving en de gewenste deliverables.

De duurzaamheidsconsultants van SDG House en TheRockGroup bieden de SDG Trainees tijdens het project wekelijkse ondersteuning en regelmatig trainingen en lezingen, zodat ze in staat zijn het project succesvol uit te voeren. Organisaties krijgen door het SDG Traineeship de kans duurzame doelen te realiseren en écht SDG-impact te maken. Tegelijkertijd krijgen jongeren de kans zich te ontwikkelen tot een volwaardig SDG Professional.

Inmiddels hebben al tientallen organisaties deelgenomen aan het programma: overheidsinstanties, gemeentes, maatschappelijke organisaties, start-ups, zorginstellingen, maar ook multinationals zoals DSM, Shell, Chrysal en Spadel.

Vierde editie

In september 2022 gaat de vierde editie van het Traineeship van start.

  • Opdrachtgevers kunnen zich tot en met 8 juli aanmelden.
  • Studenten kunnen zich tot en met 1 augustus aanmelden.
SDG Traineeshio
Deel dit artikel op social media