Agenda KW1 2022

Op donderdag 10 maart worden in Amsterdam de nominaties voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap bekend gemaakt. De genomineerden krijgen hierna tot eind april om hun kandidatuur in een pitch verder kracht bij te zetten. Daarna besluit het bestuur, met daarin koningin Máxima (ere-voorzitter) en voorzitter, directeur Klaas Knot van De Nederlandsche Bank, wie er als finalisten overblijven. De grote finale vindt plaats op maandag 23 mei.

Zowel het nominatie-evenement als de grote finale vinden plaats in Circl. Dit is het circulaire platform op de Amsterdamse Zuidas waar de benodigde krachten uit de samenleving, business en finance samen in beweging komen voor een duurzame wereld.

Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

De Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap wordt sinds 2012 uitgereikt. De plaquette gaat naar een Nederlands bedrijf dat een voorbeeldrol vervult op het gebied van innovatief, duurzaam ondernemen. In 2020 werd de prijs gewonnen door bierbrouwerij Gulpener. Eerdere winnaars zijn Normteq (2012), TexelEnergie (2014), Koppert Cress (2016) en Eosta (2018).

Over de Koning Willem I Stichting

Al sinds 1958 reikt de Koning Willem I Stichting iedere twee jaar de Koning Willem I prijzen uit aan ondernemers die uitblinken. Algemeen directeur Romy Blankenspoor van de Koning Willem I Stichting: ‘Ons doel is de parels van de Nederlandse economie een podium te geven. De prijzen zijn bedoeld voor mensen en bedrijven die presteren en innoveren, verbeteren en verbinden en met lef en passie de wereld een stukje mooier willen maken. Kort gezegd, we staan voor durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen.’

Net als afgelopen jaren worden er in 2022 prijzen in drie categorieën uitgereikt. Naast de prijs voor duurzaam ondernemerschap, zijn er prijzen te winnen in de categorie Grootbedrijf en MKB.

Meer weten over de Koning Willem I prijzen? Lees erover op de website van de Koning Willem I Stichting.

Deel dit artikel op social media