Nationale Conferentie CE 2022

Over de Nationale Conferentie Circulaire Economie


Op donderdag 14 maart 2024 vindt de 6e editie van de conferentie plaats. Dit is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie die loopt van Maandag 11 t/m zaterdag 16 maart 2024. Bedrijven, overheden, inspirators, pioniers en andere geïnteresseerden in de circulaire economie gaan met elkaar in gesprek over de kansen en uitdagingen van een circulaire economie.


Van goed begin naar Booming Business

circulair als de nieuwe standaard

De cirkel is rond: Nederland is in 2050 volledig circulair. In een circulaire economie gaan we zuinig en slim om met grondstoffen en producten. Dat leidt tot minder uitstoot van broeikasgassen, minder milieuvervuiling en meer biodiversiteit. Dat is goed nieuws. Met een circulaire economie wordt Nederland bovendien minder afhankelijk van andere landen voor grondstoffen en dat biedt kansen. Die kansen en ook de uitdagingen staan centraal tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024.

Er wordt vooruitgang geboekt en dat vieren we, maar we komen ook bijeen om de volgende stap te zetten. Een serieuze stap: alle proefballonnen zijn nu wel opgelaten en het is tijd om circulair tot de nieuwe standaard te maken. Om dat over vijfentwintig jaar voor elkaar te hebben gebokst, gaan we 'opschalen'. Daarvoor moeten bedrijven en overheden niet alleen klaar zijn voor nieuwe Europese wetgeving, maar ook weten hoe ze circulaire groei kunnen financieren. Ook moeten burgers meer betrokken worden bij het maken van de duurzame omslag.


Meer informatie

Datum: donderdag 14 maart 2024

Locatie: De Vasim Nijmegen

Inschrijven voor de NCCE 2024 kan vanaf januari 2024 via nederlandcirculairin2050.nl (alleen op uitnodiging).

Wil je begin januari de uitnodiging ontvangen? Laat dan hier je gegevens achter.

Uitreiking Circular Awards 2024

Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie worden de Circular Awards 2024 uitgereikt. Deze prijzen gaan naar innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Lees hier meer over de winnaars van de Circular Awards in 2022, 2021 en 2022.

Deel dit artikel op social media