20210909 Transitiecafe Het Groene Brein Marco Scheurink 082
7
12

Duurzaamheid.nl streeft naar een samenleving waarin duurzaamheid vanzelfsprekend is, op sociaal, economisch en ecologisch gebied. Waar iedereen de kennis, vaardigheden en drijfveren heeft om duurzaam te handelen in al zijn of haar rollen. Met ons platform en met initiatieven zoals 17 doelen die je deelt werken we toe naar dit doel. En binnenkort ook met onze jaarprogrammering.

Jaarprogrammering vanuit de Abdij van Berne

Met onze jaarprogrammering versterken we impactmakers. Professionals en ondernemers kunnen zich bij ons aansluiten. Samen laten we vernieuwende ideeën tot leven komen. In onze community ontpoppen gelijkgestemden zich tot de toekomstmakers van morgen.

De thuisbasis van ons nieuwe concept is de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. De Norbertijnen leven al meer dan 900 jaar de Vita Mixta ('het gedeelde leven') op deze plek. Ze richten zich op maatschappelijke waardecreatie, waarbij samenbrengen, opleiden en ondernemen centraal staan. 

Met het verbinden en inspireren van ondernemers en professionals treden wij in deze voetsporen en slaan we tegelijkertijd een nieuw hoofdstuk in: het hoofdstuk dat het begin vormt van de komende 900 jaar. Het hoofdstuk van een duurzame toekomst. 

Om een volgende stap te zetten met dit concept zijn wij per direct op zoek naar een

Vacature Programmamanager

Programma- en eventmanager

Voor circa 32 uur per week. Locatie: Heeswijk-Dinther.

Samen met onze interne en externe experts werk je onze plannen voor een originele en inspirerende jaarprogrammering verder uit. Jij bent de persoon die ervoor zorgt dat we over een jaar terugkijken op een reeks verrassende en inspirerende bijeenkomsten.

Als projectmanager van ons nieuwe concept zorg je voor samenhang tussen de verschillende bijeenkomsten en stuur je het team procesmatig aan.

 • Je bent eindverantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van onze nieuwe plannen: het realiseren van een jaarprogrammering van evenementen en programma's;
 • Je draagt hier strategisch en procesmatig aan bij;
 • Je bent verantwoordelijk voor sales, subsidieaanvragen en partnerships;
 • Je organiseert evenementen van A tot Z;
 • Je bewaakt planningen en budget;
 • Je signaleert commerciële mogelijkheden en zorgt ervoor dat deze worden opgevolgd. Dit kan leiden tot het ontwikkelen van maatwerkprogramma’s.

Wie zoeken wij?

Een energieke en ondernemende collega die soepel kan schakelen tussen strategie en operatie. Iemand die het niet erg vindt om zelfstandig te werken. Een conceptueel en analytisch denker, maar ook een doener die keuzes maakt, overzicht houdt en samenhang en structuur brengt.

Je bent in staat om verschillende partijen en hun belangen samen te brengen en te enthousiasmeren (overheden, grote bedrijven en mkb, kennisinstellingen, burgerinitiatieven, maatschappelijke organisaties en professionals). Communicatief ben je zeer sterk, zowel in woord als geschrift.

Jij hebt/bent….

 • minimaal drie jaar werkervaring als projectleider, procesmanager of programmamanager;
 • minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • ervaring in het organiseren van evenementen;
 • bij voorkeur aantoonbare kennis van de inhoudelijke thema’s waar wij veel aan werken (circulaire economie, energietransitie, Sustainable Development Goals, human cities, data en finance);
 • woonachtig in de regio.

Werken bij Duurzaamheid.nl?

Duurzaamheid.nl is een initiatief van Anne-Marie Rakhorst. De organisatie wordt gerund door een klein team van inhoudelijk specialisten en communicatiedeskundigen. Als klein team hebben we grote ambities en we kunnen jouw hulp dan ook goed gebruiken. Wij bieden je een verantwoordelijke en zelfstandige positie in een professionele, snel veranderende en informele organisatie. We zoeken de samenwerking met iemand die net als wij kijkt naar mogelijkheden en die problemen ziet als kans om tot een oplossing te komen.

Je werkt vanuit de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther – een rustige en ruime werkplek die helemaal Cradle to Cradle is ingericht. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden en een salaris van €4.000 bij een fulltime aanstelling (40u). We starten met een tijdelijke arbeidsovereenkomst, met de intentie om deze te verlengen voor onbepaalde tijd.

Iets voor jou?

Denk je dat deze baan je op het lijf is geschreven? Reageer dan door jouw CV en je motivatiebrief naar mail@duurzaamheid.nl te sturen. We zien je reactie graag uiterlijk woensdag 14 september tegemoet.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Britt van Keulen of Marije Boekkooi via mail@duurzaamheid.nl. In verband met de vakantieperiode kan het soms even duren voordat je reactie krijgt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld