De stad

Steden zijn van oudsher de belofte op toegang tot werk, school, huisvesting, gezondheidszorg, ontwikkeling. Het zijn centra van ondernemerschap, creativiteit en innovatie. Ruim 70% van het wereldwijde bruto nationaal product komt uit de stad. Meer dan de helft van de wereldbevolking woont inmiddels in stedelijk gebied en in 2050 is dat meer dan twee derde.


In de stad komen de uitdagingen die we wereldwijd kennen op lokaal niveau tot uiting. Toenemende bevolking, migratiestromen, klimaatverandering, energievraagstukken: ze vragen om directe actie van de burgers en burgemeesters van die stad. Wachten op beleid van bovenaf is voor hen geen optie: de stad is van de doeners.


Meer dan ooit staat de stad in het middelpunt: denk aan de nieuwe stedelijke agenda van de VN en het ‘eigen’ Werelddoel 11. Laten we zorgen dat steden inderdaad hun belofte kunnen waarmaken en een gezond, veilig, duurzaam thuis zijn voor iedereen die dat wil. Hier lees je over de kansen en oplossingen van de stad van vandaag en morgen.

Experts

Organisaties