Van sportauto naar personenauto’s
Elektrisch vervoer is een belangrijk element voor een duurzaam mobiliteitssysteem. Tesla speelt hierin een belangrijke rol. Het bedrijf werd in 2003 opgericht en bracht eerst een elektrische sportwagen op de markt. Inmiddels richt het bedrijf zich op elektrische personenauto’s, die ook nog eens steeds beter betaalbaar worden voor het grote publiek. Tesla heeft dan ook de ambitie om een flinke bijdrage te leveren aan de wereldwijde energietransitie. 

500.000 Tesla’s in 2020
In 2020 wil Tesla 500.000 elektrische voertuigen op de markt brengen. Het Europese distributiecentrum is sinds 2013 in Tilburg gevestigd. Hier bevindt zich ook de assemblagefabriek, waar de auto’s voor de Europese markt in elkaar gezet worden. In april 2016 presenteerde Tesla met Model 3 een auto die een stuk goedkoper is dan zijn voorgangers en dus de potentie heeft om een groter publiek te bereiken. 

Vliegensvlug
Een Tesla is geen normale benzineauto waar ze een elektromotor bij hebben gezet. Het bijzondere aan deze auto is dat het voertuig helemaal ontwikkeld is als elektrische auto. De prachtig vormgegeven auto’s ‘vliegen’ binnen korte tijd vrijwel geluidloos naar honderd kilometer per uur. De accu’s zijn krachtig en hebben een actieradius van zo’n vierhonderd kilometer. Het volledig opladen duurt nog geen vier uur. 

Toonaangevend
Tesla heeft het lef gehad om een totaal nieuwe elektrische manier van autorijden te introduceren. Het merk kan dan ook rekenen op een snelgroeiend aantal enthousiaste aanhangers. Tesla is hiermee toonaangevend binnen het nieuwe tijdperk van elektrisch rijden.