Met 35 volledig elektrische voertuigen op 100% HollandseWind® is Taxi Electric de meest duurzame taxiservice van Nederland. Als social enterprise kiest het bedrijf er ook nog eens heel bewust voor om werkloze 50-plussers op te leiden tot chauffeur. Dat spreekt tot de verbeelding; ING, Philips en Heineken willen per se vervoerd worden door Taxi Electric.

4 miljoen groene kilometers
Taxi Electric heeft sinds de oprichting al ruim 4 miljoen kilometer gereden. Dat staat gelijk aan 100 keer de wereld rond. Hiermee bewijst het bedrijf dat taxibedrijven (die bekendstaan als een van de grootste vervuilers van de stad) wel degelijk vele kilometers af kunnen leggen zonder het milieu te vervuilen.

Schoon, stil en comfortabel
Taxi Electric rijdt 100% elektrisch, omdat het schoner, stiller én meer comfortabel is. Door op groene stroom te rijden, realiseert het bedrijf een maximale milieuwinst. De drijfveer is helder: ‘De natuur heeft het nog nooit zo zwaar gehad. Dit is onze manier om bij te dragen aan een gezonde stad. Het leveren van een maatschappelijke bijdrage is voor ons belangrijker dan veel winst maken.’

Korte en lange ritten
De populariteit van de elektrische auto’s neemt flink toe. Daar waar veel taxibedrijven het moeilijk hebben, breidt Taxi Electric de duurzame vloot steeds verder uit. Het bedrijf heeft inmiddels een volledig elektrisch alternatief gecreëerd in de taxibranche. Werden er voorheen alleen taxiritten in de Randstad uitgevoerd, nu rijdt Taxi Electric heel Nederland door.