Impax Asset Management is een toonaangevende vermogensbeheerder uit Londen. Zij beheert ongeveer 2,9 miljard pond (d.d. 31 augustus 2015), voornamelijk voor institutionele beleggers. Er wordt niet alleen naar winst- en uitstapmogelijkheden gekeken, maar ook wordt er bij elke deelneming gelet op de invloed die de investering zal hebben op de grote maatschappelijke en klimatologische problemen waar we tegenaan lopen. 

Duurzame wereldeconomie
De investeringen van Impax zijn gebaseerd op de overtuiging dat onder meer bevolkingsgroei, grondstoffenschaarste en milieubeperkingen de wereldmarkten zullen bepalen. Dit zorgt voor zowel investeringsrisico’s als –kansen. Impax verwacht dat deze trends, die een transitie laten zien naar een meer duurzame wereldeconomie, het verdienpotentieel van bedrijven die hier tijdig op inspelen zal vergroten.

Méér doen met wat er nu al is
Impax bedient klanten die op zoek zijn naar beleggingen die bijdragen aan oplossingen voor onze ecologische problemen. Het motto van Impax is: méér doen met wat er nu al is met betrekking tot de vraag naar energie, metalen, water, lucht, grond en voedsel. Denk aan LED-verlichting die maar 20% van de energie gebruikt ten opzichte van een ouderwetse gloeilamp, hergebruik van afvalwater of recycling van materialen. 

Duurzame prijzen
In 2013 werd Impax uitgeroepen tot Sustainable Investor of the Year bij de FT/IFC Sustainable Finance Awards. In 2014 ontving Impax een Queen’s Award for Enterprise in de categorie duurzame ontwikkeling. Het is een prijs voor Britse bedrijven en organisaties die bijzondere prestaties verrichten op het gebied van internationale handel, innovatie of duurzame ontwikkeling.