Voldoen aan de wensen van vandaag, zonder de behoeften van morgen uit het oog te verliezen. Dat is waar duurzame stedelijke ontwikkeling en Arcadis Sustainable Cities Index 2016 om draaien. De Index onderzocht honderd wereldsteden op sociale (people), omgevings- (planet) en economische (profit) factoren. Er staan zestien Europese steden – waaronder Amsterdam en Rotterdam - in de top 20. Ondanks deze goede score kunnen Europese steden nog wel verbeteren als het gaat om de balans tussen de drie pilaren van duurzaamheid.

Carolien Gehrels, Europees directeur grote steden van Arcadis, is blij met de timing van deze index: 'In oktober 2016 vindt in Quito, Ecuador, de UN Habitat III conferentie plaats, die eens in de twintig jaar wordt gehouden. Daar wordt de agenda gezet voor komende decennia op het gebied van duurzaamheid in steden. Ik hoop dat onze Sustainable Cities Index een bijdrage kan leveren in de discussie om steden meer duurzaam te maken.'

De Europese editie van het rapport kun je hier downloaden.

Of bekijk de resultaten van 100 wereldsteden via www.arcadis.com/SCI2016.

Hoe kunnen steden ervoor zorgen dat ze in de ontwikkeling en uitvoering van hun duurzaamheidsbeleid mensen voorop stellen?