In 2013 hebben banken met een duurzaam bedrijfsmodel aangetoond dat zij hogere opbrengsten genereren dan de grootste banken ter wereld. Deze duurzame banken, gericht op maatschappij, milieu en economie, leveren deze resultaten terwijl ze scherp gericht blijven op de wensen van hun klanten. Dit staat in het rapport ‘Real economy – real returns, the business case for Sustainability Focused Banking’ van de Global Alliance for Banking on Values.

Het rapport toont aan dat lenen aan de reële economie een beter financieel resultaat opleverde vergeleken met de grootste banken ter wereld. De resultaten uit het rapport versterken het pleidooi voor een meer divers, transparant en duurzaam bankensysteem in de toekomst.

Het rapport is van de Global Alliance for Banking on Values (GABV). Het is opgericht in 2009 en is een netwerk van financiële instellingen met een gezamenlijke missie om via de financiële sector duurzame ontwikkeling voor economie, maatschappij en milieu te bewerkstelligen. De GABV heeft 28 leden, waaronder Triodos Bank, die gezamenlijk ongeveer 100 miljard dollar in beheer hebben en wereldwijd 20 miljoen klanten bedienen.