De potentie van de circulaire economie is groot, maar waar begin je als bedrijf? Het Groene Brein presenteert de KennisKaart Circulaire Economie: een handzaam overzicht van bijna 70 (wetenschappelijke) rapporten voor ondernemers om aan de slag te gaan met de circulaire economie.

De circulaire economie biedt grote kansen. Alleen al voor Nederland is de potentiële waarde € 7,3 miljard per jaar, 54.000 banen en een CO2-reductie van 8%. Maar ondernemers die de principes van de circulaire economie willen doorvoeren krijgen te maken met tientallen rapporten, initiatieven en bureaus. Voor deze ondernemers presenteert Het Groene Brein de KennisKaart Circulaire Economie.

Wegwijzer in de circulaire economie
In samenwerking met aangesloten wetenschappers heeft Het Groene Brein in de kenniskaart bijna 70 rapporten, publicaties en boeken over de circulaire economie verenigd. Een handzaam overzicht, met focus op wat de ondernemer ermee kan. “De KennisKaart Circulaire Economie schept orde in de chaos,” aldus Antoine Heideveld, directeur van Het Groene Brein. “De kaart voorkomt dat ondernemers eindeloos rondjes draaien in de circulaire economie.” 

De kenniskaart geeft concrete antwoorden op praktische vragen als: Hoe creëer ik waarde in een circulaire economie? Hoe financier ik, als MKB’er, de transitie naar een circulair bedrijfsmodel? Hoe realiseer ik circulaire inkoopprocessen? 

De KennisKaart Circulaire Economie is opgesteld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur & Milieu en is hier te downloaden.