De Global Sustainable Investment Review 2014 is een update van de eerste versie die in 2012 werd gepresenteerd door de Global Sustainable Investment Alliance (GSIA). Daarin werd voor het eerst een beeld geschetst van duurzaam investeren wereldwijd. In de periode van 2012 tot 2014 is duurzaam investeren significant gegroeid. Van ruim 13.000 miljard dollar tot bijna 21.500 miljard dollar.

Daarnaast laat het rapport verschillende ontwikkelingen op het gebied van beleid en regelgeving zien die de toegang van investeerders tot bedrijfsinformatie vergroot. Voornamelijk op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur. Dit zou een verdere groei kunnen betekenen van duurzame beleggingsproducten. 

De Global Sustainable Investment Alliance (GSIA) is een internationaal samenwerkingsverband van duurzame investeringsorganisaties. De missie van de GSIA is om de impact en zichtbaarheid van duurzame investeringsorganisaties wereldwijd te vergroten. Een van de leden is de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).