In haar nieuwe boek 'Geld stuurt de wereld' onderzoekt Anne-Marie Rakhorst de wereld van duurzaam beleggen. In het boek komen tal van (financiële) experts aan het woord. Duidelijk wordt hoeveel impact ons geld, van pensioenbelegging tot spaargeld, kan hebben.

Wat vind je belangrijker? De zekerheid dat je toekomstgeld veilig belegd is of dat je toekomst veilig is doordat jouw geld bijdraagt aan een betere wereld? Maar weinigen twijfelen aan het antwoord. Want wat is je spaargeld of pensioen waard als de aarde straks onleefbaar is en niemand zeker weet of er nog wel perspectief is voor de generaties na ons?  

Het mooie is dat wij met ons geld veel meer invloed kunnen uitoefenen dan vaak gedacht wordt. Direct en indirect zijn we namelijk allemaal grootaandeelhouders; onze pensioenfondsen en verzekeraars beheren namens ons 1300 miljard en bij banken en vermogensbeheerders hebben we nog eens 700 miljard uitstaan.

We hebben dus heel veel geld dat we kunnen inzetten om de toekomst beter te maken. Maar dan moeten we ons bewust zijn van onze macht en onze stem laten horen. Als burger, als consument, als klant van een bank, als investeerder, als vermogensbeheerder of als belegger.

Dit boek laat zien hoe binnen de financiële wereld gedacht wordt over duurzaam beleggen en welke stappen daarin worden gezet. Het legt uit hoe je zelf een actieve belegger kunt worden. En hoe je een duurzame portefeuille winstgevend maakt en houdt.

Op zoek naar antwoorden dook Anne-Marie Rakhorst in een wereld die ze voorheen niet kende. Ze sprak met financieel experts, pensioendeskundigen, toezichthouders, beleggers en bankiers, kortom met iedereen die haar iets kon vertellen over hoe we met ons geld de meest positieve en duurzame impact hebben.

Het resultaat is een bijzonder inspirerend boek. Met als boodschap dat we ook zelf veel meer kunnen (en moeten) investeren in een betrouwbare, schone en eerlijke wereld.

Inzicht in criteria en definitie duurzaam beleggen
De inbreng van financiële experts als Frank Elderson (DNB), Guiseppe van der Helm (VBDO), Herman Wijffels (Universiteit Utrecht), Marcel Jeucken (PGGM), Carel van Eykelenburg (BNG), Philippe Desfossés (ERAFP), Marjan Sax (Mama Cash), Nout Wellink (Bank of China) en vele anderen leidt tot belangrijke inzichten. Inzichten in de criteria en de definitie van duurzaam beleggen, de kracht van de aandeelhouders en de vele mogelijkheden die er nu al zijn. 

Het boek is verkrijgbaar in de webshop.