Een duurzame stempel drukken op je eigen leven en dus ook op de maatschappij? Babette Porcelijn schreef het boek De Verborgen Impact. Ze schetst hierin een duidelijk beeld van de impact die onze levenswijze heeft op de planeet.

Negatief wordt positief
Met De verborgen impact haal je kennis en tools in huis om letterlijk positief te leven. Je krijgt (cijfermatig) inzicht in je eigen ecologische footprint. Dit wordt ook praktisch vertaald naar wat je kunt doen om in overeenstemming met je omgeving te leven. Zo ga je van een negatieve ecologische footprint naar een positieve. 

Zin en onzin 
Babette Porcelijn is industrieel ontwerper. Ze dacht dat we in Nederland duurzaam goed bezig waren, totdat ze zich in 2014 in het thema ging verdiepen. Ze ging uit van de gedachte dat je pas effectief kunt verduurzamen als je weet waar de grootste problemen zitten. Ze verzamelde feiten, cijfers en scheidde de zin en onzin rondom consumeren en produceren. Samen met TU Delft stelde ze een top 10 samen over de impact die we dagelijks hebben op het klimaat, de natuur en het milieu. De resultaten zijn verrassend.

Boek bestellen? 

Voor meer informatie over De verborgen impact verwijzen we je naar Think Big, Act Now