Jaarlijks organiseert Slum Dwellers International (SDI) een eigen congres, steeds in een andere wereldstad. Dit geeft hen de kans om in gesprek te gaan met ondernemers, politici en professionals, onder hun eigen voorwaarden. Niet als genodigden op het congres van een ander, naar voren geschoven als slachtoffer, en sprekend over door anderen geagendeerde onderwerpen. Maar als hosts en experts op hun eigen congres, waar zij zichzelf en hun boodschap kunnen presenteren voor wat het is: een integraal en onmisbaar onderdeel van de oplossing voor onze wereldproblemen. Van 7 tot en met 10 oktober komt SDI naar Amsterdam en Den Haag.

Leave no one behind. Dat is de kern van de Sustainable Development Goals van de VN: een schone, veilige en rechtvaardige wereld voor iedereen. Hetzelfde idee staat centraal in de organisatie van SDI. Sinds de jaren 90 werkt SDI aan sloppenwijk- en stadsontwikkeling over de hele wereld. Elke straat telt en iedereen maakt deel uit van de oplossing: dat vormt de sleutel tot succes. 

Elke straat telt

De afgelopen 25 jaar heeft SDI diepgaande kennis vergaard over de dynamiek van stedelijke ontwikkeling. De sloppenwijkbewoners zijn experts geworden in het oplossen van uitdagingen rondom land- en grondbezit en het vinden van inclusieve oplossingen wanneer formele belangen de behoeften en rechten van informele gemeenschappen doorkruisen. Al deze kennis en ervaring is van onschatbare waarde wanneer we de Sustainable Development Goals willen bereiken. Tijdens de Amsterdam Sessions verkennen de deelnemers nieuwe modellen van inclusieve stedelijke ontwikkeling en manieren waarop veerkrachtige lokale gemeenschappen worden gevormd.

Het volledige programma van The Amsterdam Sessions staat op de website van SDI Nederland