'Connecting Generations' is het thema van de SDG Action Day die jaarlijks wordt georganiseerd op 25 september in het SDG House in Amsterdam.

Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement wisselen zij plannen en werkwijzen uit om de Sustainable Development Goals te behalen. Zeventien doelstellingen die vier jaar geleden werden ondertekend om de wereld ‘een betere plek te maken in 2030’. Het evenement is onderdeel van een wereldwijde campagne. In Amsterdam komen 500 deelnemers samen om inspiratie op te doen en samenwerkingen aan te gaan voor het behalen van de doelstellingen.

Connecting Generations

Doelstellingen op de lange termijn zijn alleen te behalen als jong en oud samenwerken. Het thema van de SDG Action Day is daarom Connecting Generations. De SDG Action Day biedt een programma met inspirerende presentaties, afgewisseld met 26 workshops om uit te kiezen. Het is de dag om alles te weten te komen over de SDGs: waar staan we op de routekaart naar 2030, waar liggen kansen en hoe kan ik zelf actief met de SDG’s aan de slag? Zo laten De Jonge Klimaatbeweging en Youth4Climate zien hoe zij de Nederlandse jeugd geïnteresseerd krijgen in klimaatproblematiek. Mode-antropoloog Aynouk Tan kijkt naar diversiteit en identiteit vanuit de mode. Conny Braams, Vice President Middle Europe van Unilever, vertelt samen met een young professional hoe zij betrokken zijn bij duurzaamheidstransities binnen hun organisatie. Nienke Meijer van Fontys Hogescholen legt uit hoe de SDG’s verweven zijn binnen hun onderwijs en stageprogramma’s. Minister voor Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag belt samen met jongerenvertegenwoordiger Hajar Yagkoubi in vanuit de VN-top in New York om te bespreken wat men daar over de doelstellingen zegt. 

Meer informatie

SDG Action Day wordt georganiseerd door SDG Charter, KIT Royal Tropical Institute en Gemeente Amsterdam, en wordt mede mogelijk gemaakt door PwC.

Alle informatie, programma en tickets over de actiedag zijn te vinden op de website www.sdgactionday.nl