Het Rijksbrede programma Circulaire Economie nodigt overheden, bedrijven en maatschappelijke partijen uit heel Nederland uit om op donderdag 21 februari elkaar te inspireren en geïnspireerd te worden voor de circulaire economie.

Op donderdag 21 februari vindt in de Fokker Terminal in Den Haag de eerste jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Een uitdaging waar het Rijk, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samen aan werken én ook mooie stappen in zetten. 

Het programma

Tijdens de conferentie staan netwerken, elkaar inspireren en samen werken aan gezamenlijke uitdagingen centraal. Er worden prikkelende en informatieve sessies georganiseerd over de transitieagenda’s biomassa & voedsel, kunststoffen, consumptiegoederen, maakindustrie en bouw en over onderwerpen als wet- en regelgeving, monitoring, circulair ontwerp, gedrag en het Versnellingshuis.
U krijgt te zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland tijdens de uitreiking van de Circular Award Business en de Circular Award Public. Dé verkiezing voor innovatieve projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken.
U bent getuige van de lancering van het Plastic Pact NL met maatregelen van veel partijen om minder plastic te gebruiken, meer eenmalige plastic producten en verpakkingen te hergebruiken én meer te recyclen.
U werpt een blik op de toekomst van de circulaire economie in 2050 samen met staatssecretaris Stientje van Veldhoven en voorzitter van de Sociaal-Economische Raad Mariëtte Hamer.
U kunt gericht netwerken op het inspiratieplein met relevante en innovatieve stands.

Op www.conferentie-ce.nl vindt u meer informatie over het programma en kunt u zich aanmelden.