Steden laten groeien: hoe doen we dat duurzaam en met behoud van mobiliteit voor inwoners? Pakhuis de Zwijger organiseert samen met Ananda Groag en Rebel Group het congres Living Mobility, waarin mobiliteit, klimaat en gebiedsontwikkeling met elkaar worden verbonden.

Hoe realiseren we de enorme groei van onze steden, op een gezonde en duurzame manier, en blijven we mobiel binnen die stad? Die vraag staat centraal tijdens dit congres. Op Living Mobility geven toonaangevende sprekers hun visie, worden inspirerende cases behandeld en zijn er workshops voor de overdracht van concrete tools. 

Een oplossing op alle vlakken: denk mee met Living Mobility

Om de bevolkingsgroei in de grote steden aan te kunnen, moeten er voor 2030 één miljoen nieuwe woningen bijkomen. Ter illustratie; dat is grofweg twee keer het huidig aantal woningen in Amsterdam. Mobiliteit speelt een belangrijke rol in deze opgave en simpelweg uitbreiden van spoor en weg is niet langer voldoende effectief en efficiënt. Heel praktisch: zonder slimmer gebruik van bestaande mogelijkheden, zonder nieuwe oplossingen, of mobiliteitsconcepten, kunnen al die woningen niet eens worden gerealiseerd en blijven de klimaatdoelen buiten bereik. Er is een andere manier van plannen nodig. Gebiedsontwikkeling biedt bij uitstek de ruimte om met een frisse blik naar de toekomst te kijken, integraal, innovatief en inclusief. 

Kijk voor meer informatie op de website van Pakhuis de Zwijger