In New York is op 9 april de SDG World Tour gelanceerd. Door meer dan 40 jongeren werd aan boord het startsein gegeven. De SDG World Tour is een zeiltocht van twee jaar met de Clipper Stad Amsterdam. De tocht gaat helpen om de Sustainable Development Goals te realiseren door kennis en bewustzijn over deze doelen te vergroten.

De SDG World Tour is een nieuw initiatief van jongeren voor jongeren. Het doel is het vergroten van het bewustzijn en het versnellen van de progressie van de 17 werelddoelen. De SDG World Tour start op 16 augustus 2020 vanuit Amsterdam en komt aan in New York in september 2022. In iedere stad wordt gewerkt aan een van de 17 SDG’s. Het doel is om wereldwijd meer aandacht en impact te creëren voor de doelen.

Bij de lancering in New York werd ook de route bekend die het schip gaat afleggen: Amsterdam, Samsø Island (Denemarken), Bergen (Noorwegen), Rabat (Marokko), Rio de Janeiro (Brazilië), Buenos Aires (Argentinië), Galapagoseilanden (Ecuador), San Francisco (VS), Tokio (Japan), Shanghai (China), Manilla (Filippijnen), Bali (Indonesië), Great Barrier Reef (Australië), Mumbai (India), Madagaskar, Kaapstad (Zuid-Afrika), Dominicaanse Republiek, New York (VS).

Voormalig Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon is beschermheer en astronaut André Kuipers is ambassadeur van het project.