Nederland circulair! reikt in samenwerking met het Rijksbrede Programma Circulaire Economie de Circular Award uit. Hiervoor wordt gezocht naar innovatieve projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Schrijf je project nu in om kans te maken op de Circular Award 2018! Meer informatie via www.circulairondernemen.nl.

Om tot een circulaire economie te komen is een systeemverandering nodig, stelt de organisatie: ‘Wij denken dat bedrijven hierin een cruciale rol vervullen. Want als bedrijven hierin samenwerken en ontwikkelen, ontstaan stap-voor-stap en van onderaf nieuwe ketens, uiteindelijk resulterend in een nieuwe, circulaire economie.’

Daarom wordt gezocht naar iconische, circulaire projecten. Deze moeten vier kenmerken hebben:
1. Circulariteit: maximale herbruikbaarheid van grondstoffen en materialen, minimale waarde-vernietiging van grondstoffen en materialen, circulair op het vlak van product, technologie én businessmodel.
2. Schaalbaarheid: Grote impact of potentie hiervoor, opschaalbaar naar rest van Nederland en daarbuiten, duidelijke en aansprekende visie voor een circulaire toekomst.
3. Samenwerking: Projecten op regio-, sector-, ketenniveau of verder, samenwerking tussen bedrijven en organisaties uit allerlei disciplines.
4. Businessmodel: Financieel gezond businessmodel; geen (structurele) behoefte aan subsidie.

Voldoet het project aan deze kenmerken? Schrijf het dan voor 1 december 2017 in om kans te maken op de Circular Award. Een onafhankelijke jury zal uit de inzendingen een shortlist samenstellen. De uiteindelijke winnaar wordt verkozen tijden de Circular Awards Ceremony op 15 januari. 

Meedoen
Kans maken op deze eretitel, een lidmaatschap bij MVO Nederland en meer? Inschrijven kan hier.