Felyx internationaal

In juni 2019 zal felyx zijn deelconcept in Brussel starten met 614 e-scooters. Dit is de eerste buitenlandse stad waar de felyx-scooters gaan rondrijden. De elektrische deelscooter is een handig en duurzaam alternatief voor andere vervoersmiddelen. Ze rijden al meer dan een jaar rond in Amsterdam, Rotterdam en werden onlangs nog geïntroduceerd in Den Haag.

Felyx heeft in Nederlandse steden een succesvol deelconcept neergezet, waarbij de e-scooters overal kunnen worden opgepikt en achtergelaten. Dankzij een goed doordachte aanpak van dit free-floating principe wordt overlast voorkomen. Dit was dan ook een belangrijke voorwaarde om te mogen starten in Brussel.

Leefbare steden

De lancering van felyx in Brussel is een belangrijke mijlpaal voor mede-oprichter en CEO Quinten Selhorst: 'Ons doel is niet alleen om mensen te vervoeren, maar ook om steden in heel Europa leefbaarder te maken. Inmiddels hebben wij tienduizenden gebruikers in Nederland die, dankzij onze e-scooters, voor kleine stukken de auto en taxi laten staan. Hiermee verminderen we het aantal verkeersopstoppingen, zorgen we voor minder uitstoot en onze klanten gaan ook nog eens sneller van A naar B. Brussel is vanwege het internationale karakter van de stad erg interessant. De vele kantoormedewerkers, expats en studenten passen precies in onze doelgroep. Het is een stad die openstaat voor vernieuwing en zich inzet voor duurzaamheid.'

100% elektrisch en groene stroom

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag behoren de donkergroene elektrische scooters van de scale-up al tot het straatbeeld. De e-scooters zijn gemakkelijk te huren via de felyx app voor iPhone en Android. Het huren kost €0,30 per minuut en de huurder hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud of parkeerplekken.

De e-scooters zijn niet alleen groen van kleur, ze zijn ook 100% elektrisch en rijden volledig op groene stroom. Zo hebben de e-scooters in Nederland sinds de lancering in 2017 meer dan 2,6 miljoen kilometer afgelegd en daarmee 170 ton CO2 bespaard. Om deze hoeveelheid CO2 uit de lucht te halen zouden 8.500 bomen een jaar lang moeten groeien.

Deel dit artikel op social media