Op vrijdag 5 oktober, op de eerste dag van de Dutch Sustainable Fashion Week, wordt de Fashion for Good Experience geopend. Dat is een technologisch-interactief museum over duurzame en circulaire mode-innovatie. Het museum heeft als doel bezoekers te helpen de verhalen achter hun kleding te ontdekken en hen te leren welke acties ze kunnen ondernemen en hoe ze zelf impact kunnen hebben op de mode-industrie.

Het museum daagt bezoekers uit om zich niet alleen bezig te houden met hoe hun kleding eruitziet, maar ook om actief bij te dragen om mode goed te maken. Tijdens hun persoonlijke reis leren bezoekers over de geschiedenis van “goede" mode, ontdekken ze duurzame producten en komen ze meer te weten over toekomstige mode-innovaties. Een van de belangrijkste elementen van het museum is de Innovation Lounge. Hier leren bezoekers alles over meer dan vijftig innovators die op het punt staan de mode-industrie op zijn kop te zetten. De bezoekers kunnen ook hun eigen Cradle to Cradle T-shirt, een circulair item, maken en het on demand printen.

Het museum heeft een concept store, The Good Shop. Hier staat elke drie maanden een andere zorgvuldig samengestelde collectie centraal. The Good Shop bevat een mix van internationale merken en opkomende labels om bezoekers te laten zien welke innovaties er al beschikbaar zijn en dat mooie duurzame kleding niet altijd duur hoeft te zijn.

Meer informatie leest u op de website van Fashion for Good