Al zes jaar is het verduurzamen van de reisindustrie de missie van bookdifferent.com. Hoe? Door het voor consumenten en bedrijven makkelijk te maken om duurzame accommodaties te boeken. De organisatie heeft van meer dan twee miljoen accommodaties wereldwijd in kaart gebracht hoe zij presteren op het gebied van duurzaamheid.

Klavertje vier

Het gaat om de CO2-uitstoot per gast, eco-certificaties van het hotel en de staygreencheck, een eigen standaard die is gebaseerd op de Global Sustainable Tourist Councel-standaard. Hierbij wordt gekeken naar het management (wordt het hotel effectief duurzaam gerund en de wet nageleefd?), behandeling van de werknemers en de bestemming (‘eerlijk & lokaal’), respect voor lokale tradities en natuur & milieu. De score wordt uitgedrukt in een klavertje vier. Als alle blaadjes groen zijn, dan is de duurzaamheidsscore het hoogst.

Zakelijke markt

Het groene hotelboekingsplatform is recent een samenwerking gestart met zakenreisbureau Panta Reizen. 'Dit is echt de volgende stap voor ons waarin we van een hotelboekingssite evolueren naar een groene dataclub,' zegt oprichter Lonneke de Kort. Het consumentenplatform bookdifferent.com blijft gewoon bestaan maar er wordt ook ingezet op B2B-partners.

Lees het volledige artikel op de website van Emerce of kijk op de website van bookdifferent.com voor meer informatie.