Het doel van de samenwerking is om een economisch interessant recyclebaar alternatief voor matrassenafval te ontwikkelen. Zo willen de bedrijven bijdragen aan schaalbare oplossingen die de wereldwijde afvalproblemen kunnen helpen oplossen.

Beeld je de Eiffeltoren in, en dan duizend keer zo hoog. Dat is ongeveer hoe hoog de stapel matrassen is, die ieder jaar in Nederland wordt verbrand. Auping is voortdurend bezig om de materiaalveiligheid en recycleerbaarheid van haar matrassen te verbeteren. Het is een van de eerste producenten die een recyclesysteem in het leven riep waarbij klanten die een nieuwe matras kopen hun oude matras kunnen inleveren. 

DSM-Niaga is actief op het gebied van het herontwerpen van alledaagse producten zodat ze volledig recycleerbaar zijn in hetzelfde product. Het eerste product dat het bedrijf ontwikkelde was tapijt. Dit leidde tot een technologie om tapijten van slechts één materiaal te maken die zodoende weer volledig recycleerbaar zijn tot tapijt. Auping is het eerste bedrijf buiten de tapijtsector dat gebruik zal maken van de Niaga® Technologie om volledig recyclebare matrassen te ontwikkelen. Bij deze samenwerking tussen DSM-Niaga en Auping zullen beide bedrijven van elkaars kennis kunnen profiteren: Auping beschikt over ruime kennis en ervaring op het gebied van matrassen en slaapcomfort. DSM-Niaga heeft de expertise en wetenschappelijke kennis op het gebied van materialen en recycling daarvan.

Lees het gehele nieuwsbericht over de samenwerking op de website van Auping of DSM