Logo wv CE niet doorzichtig

Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open voor de Week van de Circulaire Economie. De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse landelijk campagneweek voor Circulaire Economie. Tijdens deze week krijgen goede voorbeelden een podium en ontmoeten pioniers elkaar digitaal. Succesverhalen en uitdagingen worden besproken en starters krijgen tips om aan de slag te gaan. Samen vormen de evenementen een groot landelijk bottum-up festival.

Invulling

Ondernemers met duurzame initiatieven worden aangemoedigd om zich aan te melden voor het festival en de deuren open te zetten. Ondernemers bepalen zelf hoe hun evenement er uit ziet. Dit kan variëren van groot tot klein, van een workshop of een webinar, tot (digitale) rondleiding of excursie.

Programma

Bekijk het programma op de website van de organisatie. Er zijn op dit moment (januari 2021) meer dan 75 evenementen waar je je voor kunt aanmelden.

Uitgelicht

Er zijn twee belangrijke events tijdens de Week van de Circulaire Economie die je niet wilt missen:

Op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie vindt de Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit keer volledig online. Het thema is dit jaar ‘systeemverandering’.

Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie worden de Circular Awards 2021 uitgereikt. De prijzen gaan naar innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Organisatie

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Het is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland.

Deel dit artikel op social media