Logo wv CE niet doorzichtig

Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open voor de Week van de Circulaire Economie. De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse landelijk campagneweek voor Circulaire Economie. Tijdens deze week krijgen goede voorbeelden een podium en ontmoeten pioniers elkaar digitaal. Succesverhalen en uitdagingen worden besproken en starters krijgen tips om aan de slag te gaan. Samen vormen de evenementen een groot landelijk bottum-up festival.

Aftrap: Nationale Conferentie Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie start op 1 februari met de Nationale Conferentie Circulaire Economie en de Uitreiking Circular Awards 2021. Onder meer demissionair premier Mark Rutte demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven zijn hierbij aanwezig.

Op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie vindt de Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit keer volledig online. Het thema is dit jaar ‘systeemverandering’.

Onderdeel van de Nationale Conferentie Circulaire Economie is het Werkatelier - Consumptiegoederen: van waardebehoud naar waardecreatie, georganiseerd door de Transitieagenda Consumptiegoederen. Anne-Marie Rakhorst is spreker tijdens deze sessie.

Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie worden de Circular Awards 2021 uitgereikt. De prijzen gaan naar innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Programma

Naast Nationale Conferentie Circulaire Economie op maandag, worden er van maandag tot en met zaterdag tal van interessante workshops, debatten en inspiratiesessies georganiseerd. Een greep uit het programma:

Bekijk het volledige programma op de website van de organisatie. Er zijn meer dan 150 evenementen waar je je voor kunt aanmelden.

Organisatie

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Het is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland.

Deel dit artikel op social media