Header Verspillingsvrije Week

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert van 7 tot en met 13 september 2021 de derde editie van de Verspillingsvrije Week. De Verspillingsvrije Week daagt heel Nederland uit om een week lang zo min mogelijk voedsel weg te gooien. De week wordt ondersteunt door tal van bedrijven, organisaties en gemeenten. Zowel consumenten als bedrijven worden uitgenodigd om zich aan te melden.

Door slim te koken, kopen en bewaren kun je een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling

Toine Timmermans

Veel winst te behalen

Voedsel wordt met veel aandacht gemaakt. Het legt vaak een hele reis af voor het op je bord ligt. Weggooien is dus zonde. 'Door slim te koken, kopen en bewaren kun je een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling', zegt Toine Timmermans, directeur van stichting Samen Tegen Voedselverspilling. 'Door binnen jouw huishouden één week lang niks te verspillen, red je al snel 3 borden eten en 10 glazen drinken van de afvalbak en gootsteen.'

Header Verspillingsvrijeweek

Invulling

In de Verspillingsvrije Week worden tips en tools aangereikt die helpen om voedselverspilling te voorkomen. Zo helpt de Ja-Nee Koelkaststicker bij het op de juiste plek bewaren van eten zodat het langer goed blijft. Het Eetmaatje maakt het makkelijk om de goede porties pasta, rijst en couscous te koken, zodat je niets overhoudt.

In 2020 werden er meer dan 1 miljoen van deze tools verspreid via onder andere supermarkten en gemeenten.

Verspillingsvrije Week 2021

Wil je meer weten over de Verspillingsvrije Week 2021? Kijk dan op www.verspillingsvrijeweek.nl.

Zodra er meer bekend is over de invulling van de Verspillingsvrije Week 2021, zullen wij deze pagina updaten.

Deel dit artikel op social media