S Dg action day

Op 25 september 2020 vindt weer de SDG Action Day plaats, dit jaar door de coronacrisis in een virtuele setting. Deze jaarlijks terugkerende dag is hét moment om alles te weten te komen over de 17 Sustainable Development Goals (SDG's): waar staan we op de routekaart naar 2030, waar liggen kansen en hoe kun je zelf bijdragen? Het doel van de SDG Action Day: zorgen voor een volle virtuele rugzak vol inspiratie, inzichten, contact en tools om je in de komende jaren nog krachtiger in te kunnen zetten voor de Sustainable Development Goals.

Er vinden gedurende de dag inspirerende digitale workshops plaats - gestreamd vanuit Studio KIT in het SDG House – die worden afgewisseld met netwerkmomenten. Bevestigde sprekers zijn Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat), Feike Sijbesma (speciaal gezant Coronacrisis, oprichter SDG Nederland), Sharon Pieksma (Miss Nederland en VN Ambassadeur), en Sandra Pellegrom (Nationaal SDG Coordinator). De dag wordt voorgezeten door Talitha Muusse.

Wil je bij de SDG Action Day aanwezig zijn of er meer over weten? Ga dan naar de website van SDG Action Day voor meer informatie en tickets.

Workshop ‘Integraal werken aan de SDG’s in steden en gemeenten’

Vanuit Duurzaamheid.nl organiseren we in samenwerking met de SDG 11 Alliantie en VNG een workshop rondom SDG11: Duurzame steden en gemeenschappen. Tijdens deze workshop onderzoeken we effectieve manieren waarmee in steden en gemeenten integraal kan worden gewerkt aan de SDG’s. In de stad zien we alle uitdagingen terug waar de wereld voor staat. Denk aan klimaatverandering, sociale ongelijkheid en grondstoffenschaarste.

Tegelijkertijd zien we in steden juist veel veranderinitiatief en een grote innovatiekracht van burgers, bedrijfsleven en bestuurders. Dit maakt dat steden en gemeenten een belangrijke rol hebben in het behalen van de SDG’s. Wil je hierover meedenken en meepraten? Zorg dan dat je 25 september tussen 10.30 – 11.45 klaar zit voor workshopronde 1!

Benieuwd naar een overzicht van alle workshops?

Deel dit artikel op social media