20 mei 2019 1080x675

Route 2030: Ligt Nederland op koers om de SDG’s te behalen?

Event SDG Nederland | Woensdag 20 Mei 2020 | 09:30 tot 11:30 | Online

Hoe staan we ervoor in de transitie naar een wereld waarin economische, ecologische en sociale waarden in balans zijn? Wat moet er gebeuren om de Sustainable Development Goals (SDG’s) te behalen? Op woensdag 20 mei, tijdens Verantwoordingsdag 2020, organiseren SDG Nederland, Partos, Building Change en MVO Nederland in samenwerking met de Rijksoverheid een digitale bijeenkomst, waar vragen als deze aanbod komen. Tijdens het event zal ook het vernieuwde 17doelendiejedeelt.nl, een initiatief van Duurzaamheid.nl, gelanceerd worden.

Bij de digitale bijeenkomst op 20 mei staan drie actuele thema’s centraal: onze mondiale voetafdruk, biodiversiteit en landgebruik, en wat de SDG’s betekenen voor onze toekomstige economie en investeringen. Hierbij wordt de impact die de huidige coronacrisis op onze economie en samenleving heeft, ook betrokken. Een aantal experts en Tweede Kamerleden gaan daarbij in gesprek over de resultaten uit de Monitor Brede Welvaart. Via de chat kun je in gesprek te gaan met sprekers en andere deelnemers over de stappen die Nederland zet op het gebied van de Sustainable Development Goals. Ook wordt aandacht besteed aan wat we samen doen om de SDG’s dichterbij te brengen.

Sprekers

  • Moderator: Harm Edens
  • Minister Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking)
  • Corien Wortmann (CEO ABP)
  • Louise Vet (bioloog en hoogleraar economie)
  • Prof. dr. Jan-Pieter Smits (CBS)
  • Sandra Pellegrom (Nationale SDG Coördinator)
  • Maresa Oosterman (directeur SDG Nederland)
  • Bart Romijn (directeur Partos)
  • Maria van der Heijden (directeur-bestuurder MVO Nederland)

Je kunt je via de website van MVO Nederland gratis aanmelden voor 'Route 2030: Ligt Nederland op koers om de SDG’s te behalen?'

Kinderversie rapport CBS

Het rapport over de SDG's is best ingewikkeld (en saai) voor kinderen. Jaarlijks wordt daarom op initiatief van Duurzaamheid.nl de 17 Doelen Wegwijzer uitgebracht (voorheen: Wereldwijzer). Dit in samenwerking met het CBS. Deze kinderversie van de 'Monitor Brede Welvaart & Sustainable Development Goals' bevat dezelfde feiten en cijfers maar is speciaal geschreven voor kinderen.

‘De feiten die het CBS presenteert zijn zo belangrijk, die verdienen een groter publiek. Ook kinderen hebben recht op deze informatie, het gaat immers in 2030 vooral om hún wereld.

Anne-Marie Rakhorst

Lancering vernieuwde website 17doelendiejedeelt.nl

Op 20 mei 2020 verschijnt een nieuwe versie van de 17 Doelen Wegwijzer op 17doelendiejedeelt.nl. De website 17doelendiejedeelt.nl is compleet vernieuwd. Op de vernieuwde website reizen kinderen langs de 17 doelen die van de wereld een fijnere plek moeten maken.

De vernieuwde website en de 17 Doelen Wegwijzer zullen tijdens het event 'Route 2030: Ligt Nederland op koers om de SDG’s te behalen?' gelanceerd worden. Ben jij erbij?

Deel dit artikel op social media