Route 2030

Op woensdag 19 mei organiseren Building Change, Global Compact Network Nederland, MVO Nederland, Partos en SDG Nederland in samenwerking met de Rijksoverheid de bijeenkomst ‘Route 2030: Hoe kunnen we versnellen om de SDG’s te behalen?’. Tijdens deze bijeenkomst worden in het kader van Verantwoordingsdag twee rapportages gepresenteerd: De ‘Monitor Brede Welvaart en Sustainable Development Goals 2021’ van het CBS en de vijfde Nederlandse SDG rapportage ‘Nederland Ontwikkelt Duurzaam’ van de Rijksoverheid.

De lancering van deze rapportages op Verantwoordingsdag vormt een mooie aanleiding om te bespreken hoe het ervoor staat met de uitvoering van de SDG’s in en door Nederland. En nog belangrijker: hoe we met elkaar en met de overheid kunnen versnellen om de doelen in 2030 te behalen.

Na de presentaties van de twee rapportages vindt een dialoog plaats tussen vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, van NGO’s, financiële sector, jongerenorganisaties én Tweede Kamerleden over thema’s waar we in Nederland extra stappen gaan zetten met de verschillende sectoren, te weten: welke extra stappen gaan de verschillende sectoren met elkaar zetten om de SDG’s te behalen en wat moet de overheid doen om dit proces te versnellen?

Doel van de bijeenkomst is om inzicht krijgen in de doelen waar we op achterlopen (mede gezien COVID-19) en wat er nodig is om te versnellen. Op basis daarvan raadplegen over wat er in de SDG Routekaart naar voren moet komen en hoe we kunnen komen tot een betekenisvolle vertaling van de mondiale doelen voor de Nederlandse context.

Het publiek bestaat uit ongeveer 1000 vertegenwoordigers van bedrijven, de financiële sector, NGO's, kennisinstellingen, gemeenten en jongerenorganisaties. Ook leden van de pers zijn uitgenodigd. Moderator van de bijeenkomst is Harm Edens.

Sprekers

Presentatie van rapportages 'Monitor Brede Welvaart en de SDG's' en 'Nederland Ontwikkelt Duurzaam'

  • Prof. dr. Jan-Pieter Smits, statistisch onderzoeker bij het Centraal Bureau voor de Statistiek
  • Sandra Pellegrom, Nationaal Coördinator SDG's bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Sectorale bevindingen uit rapportage 'Nederland Ontwikkelt Duurzaam'

  • Linda van Beek, directeur bij Global Compact Netwerk Nederland
  • Thyrza Zoons, bestuurlid Internationale Zaken bij Nationale Jeugdraad

Dialoog over versnelling om de SDG's te behalen

  • Danielle Hirsch, directeur bij Both ENDS
  • Maria van der Heijden, directeur-bestuurder bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland
  • Maurice Knijnenburg, voorzitter bij Nationale Jeugdraad

Aanmelden?

Het event wordt gehost vanuit vanuit de Nieuwspoort in Den Haag en is live te volgen. Je kunt je gratis aanmelden via onderstaande button.

Deel dit artikel op social media