Header optie 2

Iedere twee jaar reikt de Koning Willem I Stichting de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit. De stichting beloont met de Plaquette duurzame innovaties. De jury van de KWI Prijzen, waaronder de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, bestaat uit kopstukken uit het Nederlands bedrijfsleven én koningin Máxima.

In het kader van duurzame impact wordt gekeken naar welke impact inschrijvingen hebben op het milieu, op mens, maatschappij en keten, wat de financiële impact van de inschrijving is en welke mogelijkheden er zijn voor impact in de toekomst. De belangrijkste aspecten waarop de ondernemingen worden beoordeeld voor De Koning Willem I Plaquette zijn:

Innovativiteit
Het moet allereerst en voornamelijk gaan over een zekere vorm van vernieuwing ('first of its kind'). Daarnaast dient de innovatie schaal­baar te zijn waardoor er maatschappelijk effect bereikt kan worden. Want zonder maatschappelijk effect heeft een innovatie uiteindelijk geringe waarde.

Duurzaamheid
De innovatie moet duurzame impact hebben. Duurzame impact valt uiteen in diverse aspecten. Impact op milieu, op mens, maatschappij en keten en financiële impact. Hoe meer aspecten van duurzaamheid worden vertegenwoordigd in de innovatie hoe hoger de innovatie scoort op dit criterium.

Ondernemerschap
Om de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap te winnen is dus ook het ondernemerschap van de onderneming in relatie tot de innovatie van belang. Welke (weloverwogen) risico’s zijn er genomen om de innovatie te realiseren? Worden er nieuwe markten mee aangeboord? Is er sprake van doorzetten op momenten dat het niet mee zat?

Kortom, hoe past de innovatie in de onderneming en hoe wordt er ondernomen met de innovatie?

Gulpener Bierbrouwerij wint de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap

De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2020 is gewonnen door Gulpener Bierbrouwerij. Je leest hier meer over de finale en uitreiking. In deze case vertelt de CEO van Gulpener over de aanpak van zijn bedrijf op het gebied van duurzaamheid.

Via onderstaand filmpje kun je de uitreiking van de Koning Willem I Prijzen terugkijken.

Meer weten over de Koning Willem I prijzen? Lees erover op de website van de Koning Willem I Stichting.

Deel dit artikel op social media