Cop26 Glasgow

Van 9 tot en met 19 november 2020 zou in Glasgow dé klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats vinden. Door de coronacrisis is het event, ook wel COP26, een jaar verzet. Het event wordt nu van maandag 1 november tot en met vrijdag 12 november 2021 georganiseerd. De locatie van de klimaatconferentie blijft gelijk: de VN-klimaattop wordt georganiseerd op de Scottish Events Campus te Glasgow, Schotland.

De conferentie is de 26ste Conference of the Parties in het kader van het Klimaatverdrag (UNFCCC). Vandaar naam COP26. In 2019 werd de laatste grote klimaatconferentie georganiseerd. Deze vond plaats in Chili.

COP26 wordt gezien als de belangrijkste klimaattop sinds de top van 2015 in Parijs. Toen werd door bijna tweehonderd landen het Parijsakkoord gesloten. De landen beloofden hierin de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 2 graden Celsius door het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. De top in Glasgow is bedoeld om landen de kans te geven nieuwe, ambitieuzere klimaatplannen in te dienen om te zorgen dat de afspraken van Parijs in zicht blijven.

Deel dit artikel op social media