Logo ongeveer breedbeeld
2021 Energie Ontwerp Challenge SM liggend 2

Met de Energie Ontwerp Challenge daagt Organisator Smart Circular studentenhuizen, leerlingen- en studententeams uit om nieuwe energieconcepten te ontwerpen, te bouwen en te laten stralen tijdens Earth Hour 2021.

De organisatie is op zoek naar briljante ideeën die stroom op wekken op basis bijvoorbeeld zonlicht, beweging, wind, water, magnetisme en al het andere wat je kunt verzinnen om de opwekking van energie op een duurzame wijze te doen.

De ontwerpcriteria hierbij zijn:

  1. Creatief, inventief, vernieuwend
  2. Innovatie in techniek en energieopbrengst
  3. Bijdrage aan circulariteit
  4. Opschaalbaarheid en operationele toepassing

Het hoogtepunt zal zijn wanneer op 27 maart 2021, tijdens Earth Day, honderden teams en duizenden jongeren Nederland dankzij hun innovaties verlichten met ‘een lint van licht’ op markten en pleinen in samenwerking met burgemeesters die ervoor zorgen dat het licht massaal uit gaat. Later, op 30 april, zal vervolgens de finale plaatsvinden waarbij de uiteindelijke winnaars van prijzen tot €2500,- bekend worden gemaakt.

Earth Hour Globe

De planning van het evenement:

• Kick off, 15 januari 2021
• Earth Hour, 27 maart 2021
• Regioselectie, 15 april 2021
• Finale, 30 april 2021

Dus ben je bezig met energie in je studie? Wil jij je kennis in de praktijk brengen? Of ontwerpen jullie een lichtbron voor in je studentenhuis? Doe dan mee en schrijf je in via de website van de organisatie.

Deel dit artikel op social media