DDW 2019 Wall Street Atelier NL Straat Makers Ralph Roelse 006
Ralph Roelse
Bio Base Camp DSC01640 Oscar Vinck MR
Oscar Vink
Embassy of Mobility Britt Roelse 0001 HR
Britt Roelse
Enversed TOMMYKÖ HLBRUGGE 19 10 26 DSC0005
Tommy Köhlbrugge
Design Perron HR Nick Bookelaar 00782
Nick Bookelaar
Bio Base Camp DSC01581 Oscar Vinck MR
Oscar Vink

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. In 2021 wordt dit event georganiseerd van zaterdag 16 oktober tot en met zaterdag 24 oktober. De Dutch Design Week is het grootste designevenement in Noord-Europa. De afgelopen edities presenteerden jaarlijks meer dan 2.600 designers hun werk aan meer dan 355.000 bezoekers uit binnen en buitenland. Verspreid over meer dan 100 locaties door heel Eindhoven konden bezoekers terecht bij tentoonstellingen, lezingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en andere festiviteiten.

De Dutch Design Week onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent. Hierin speelt de Eindhoven Design Academy een grote rol.

Editie 2021: The Greater Number

In 2020 werd vanwege de coronacrisis een digitale versie van de Dutch Design Week georganiseerd. De editie van 2021 vindt zowel virtueel als live plaats. Het thema van DDW2021 is 'The Greater Number'.

Met dit thema roept DDW aan de ene kant op tot minder. Minder consumptie, minder producten en dus minder afval. Maar we realiseren ons dat het niet altijd minder kan en dat waar het gaat om meer, het beter moet. Dus meer duurzame producten met meer waarde, waardoor consumenten op een andere manier met producten om gaan. Met dit thema streven we dan ook naar een gedragsverandering bij de consument en producent. Door te zoeken naar een hernieuwde waarde tussen consument en product, kunnen we komen tot een veranderende ontwerppraktijk.

Deel dit artikel op social media