Duurzaam festival door Judith Tielemans 12 Large 1
Fotograaf: Judith Tielemans
Duurzame Week Markt Kas Opening June 15 2019 165 LR Joris Louwes 1
Fotograaf: Joris Louwes
Duurzame Week Markt Kas Opening June 15 2019 193 LR Joris Louwes 1
Fotograaf: Joris Louwes
Duurzame Week Markt Kas Opening June 15 2019 46 LR Joris Louwes 1
Fotograaf: Joris Louwes
Duurzaam festival door Judith Tielemans 8 Large 1
Fotograaf: Judith Tielemans

De Duurzame Week is een duurzaamheidsfestival, dat in 2020 van 20 tot en met 28 juni plaatsvindt. De 5e editie van de Duurzame Week vindt in verband met de corona-richtlijnen online plaats, via de website van de Duurzame Week. Tijdens de Duurzame Week kun je als consument of duurzaamheidsprofessional meedoen aan gratis workshops, lezingen en deelsessies. De headliners van dit jaar zijn Floortje Dessing, Dennis Storm en Teun van de Keuken. De thema's Consumptie, Omgeving, Reizen, Voeding en Wonen staan centraal. In 2019 bezochten meer dan 19.000 bezoekers de activiteiten van Duurzame Week.

Digitale editie

Directeur Margit Végh: 'Met Duurzame Week willen we laten zien dat iedereen íets kan doen om de wereld mooier, leuker en groener te maken. Het gaat om de eerste stap en met elkaar zorgen we voor impact. Juist nu is het van belang om een positieve draai te geven aan de wereld die op zijn kop staat. Daarom was het voor ons geen discussie of we Duurzame Week 2020 wel of niet door wilden laten gaan. We hebben met man en macht gewerkt aan een alternatief concept. Ik ben ontzettend trots op het programma waar bezoekers dit jaar aan deel kunnen nemen. Een online festival blijkt de beste vorm om dit jaar onze missie, Heel Nederland Vrolijk Verduurzamen, te vervullen.'

Programma 2020

Tijdens de Duurzame Week 2020 volg je gratis workshops van onder meer Floortje Dessing, Dennis Storm en Teun van de Keuken. Zo neemt Floortje Dessing je mee in de mogelijkheden om dit jaar in eigen land vakantie te vieren vieren. Dennis Storm vertelt je over het hoe en waarom van minimalisme. Teun van de Keuken helpt je de beste keuzes te maken in de supermarkt. In een workshop Guerrilla Gardening leer je hoe je je wijk in bloei zet. Nog dichterbij huis beginnen? Leer hoe je je huis verduurzaamt of je kledingkast onder handen neemt met de Marie Kondo methode. Je kunt ook inzicht krijgen in de ware kosten van jouw consumptiegedrag of hoe we veerkrachtige toekomstbestendige voedselsystemen creëren. En is er sprake van een generatiekloof op het gebied van duurzaamheid? Bekijk het volledige programma hier.

Over de Duurzame Week

De Duurzame Week inspireert professionals en consumenten over wat ze kunnen doen om bij te dragen aan een groenere wereld, met talloze workshops, lezingen en activiteiten rondom de thema’s voeding, wonen, omgeving, reizen en consumeren. Daarnaast worden door de organisatie van de Duurzame Week maandelijkse Meetups georganiseerd. Via de website van het festival kun je het hele jaar door geïnspireerd worden met artikelen en tips over activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Deel dit artikel op social media