De stad lééft en staat prominent op de agenda. Jaarlijks wordt daarom de Dag van de Stad georganiseerd. Tijdens de Dag van de Stad 2020 in Heerlen komen alle stedelijke professionals samen voor inspiratie en kennisuitwisseling voor economisch sterke, duurzame, toekomstbestendige én leefbare steden.

Of het nu gaat om gezondheid of veiligheid, om bouwen, de energietransitie, cultuur, onderwijs of economie – alle actuele vraagstukken in de stad komen aan bod. De dag richt zich op professionals op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Zij leren van en laten zich inspireren door verhalen en praktijkvoorbeelden.

Waarom Heerlen? Heerlen vormt het kloppend hart van Parkstad Limburg en is dit jaar ook de stad van de Internationale Bau Ausstellung, een doorlopende expositie van tientallen projecten op het gebied van innovatie in bouwen, wonen en leven in de stad. Heerlen is een stad waar grensoverschrijdende samenwerking de economie een belangrijke impuls geeft en waar hedendaagse uitdagingen als bevolkingsdaling dankzij bestuurlijk lef en innovatiekracht kansen brengen. De editie van 2020 in Heerlen wordt voorafgegaan door een 'Nacht van de stad'.

Dag van de Stad 2021 in Tilburg

In 2021 zal de Dag van de Stad plaatsvinden in Tilburg. Het is voor het eerst dat de gaststad voor de Dag van de Stad al een jaar van tevoren is geselecteerd. Dat komt doordat de jury van de Dag van de Stad dit jaar geconfronteerd werd met twee bidbooks voor 2020 die allebei ijzersterk waren. De jury besloot dat er maar één juiste uitkomst was: beide steden mogen zich gaststad van de Dag van de Stad noemen, Heerlen in 2020, Tilburg in 2021.

Deel dit artikel op social media