Logo breed

Webinar #2 Mobiliteit | 29 september | 20.00 - 20.30 uur
Podcast #2 Mobiliteit | 6 oktober | 18.00 uur online

De Broeicast geeft mensen inkijk in de kansen, ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van verduurzaming binnen een bepaald thema. Daarnaast maakt het deze informatie toepasbaar op het dagelijks leven. In zeven thema’s nemen oprichters Juliette, Bo, Jet en Frédérique je mee op weg naar een duurzamere toekomst. Met ervaren gastsprekers, praktische tips en een blik (ver) vooruit!

Gedurende zeven webinars en zeven podcasts wordt er onderzocht wat er nodig is voor een duurzamere toekomst. In de webinars spreken steeds twee experts over hoe zij deze toekomst binnen het specifieke thema voor zich zien en wat de nodige stappen zijn om daar te komen. In de podcast wordt deze kennis toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Hoe kunnen wij de informatie uit de webinars toepassen in ons dagelijks leven? De Broeicast laat je zien en horen dat iedereen met grote of kleine handelingen een positieve impact kan maken.

WEBINAR MOBILITEIT | 29 september 20.00 – 20.30

Hoe verplaatsen we ons in de toekomst (op een duurzame manier) van A naar B? Welke innovaties zijn er vandaag de dag al die dit toekomstbeeld realiseren? En wat kunnen wij zelf doen? In deze webinar nemen Quinten Selhorst - Medeoprichter van felyx - en Tessie Hartjes – VP Marketing bij Lightyear – je mee in de mobiliteit van morgen. Zij laten je zien dat met bestaande innovaties deze sector een stuk schoner, efficiënter en dus duurzamer kan worden. Spreekt dit beeld je aan? Je krijgt naast inzicht in de ontwikkelingen ook makkelijke, toepasbare tips hoe je deze toekomst als consument kunt stimuleren. Aan het einde is er tijd voor vragen. Meld je hier aan en tune in op dinsdag 29 september!

Mobiliteit

Over de sprekers

Quinten Selhorst is medeoprichter van felyx, een succesvolle scale-up die elektrische deelscooters aanbiedt in verschillende steden in Nederland en België. Quinten gelooft dat e-scooters een belangrijke oplossing zijn voor de snelle groei van urbanisatie en de groeiende druk die dit legt op het openbaar vervoer, verkeersopstoppingen en een schone lucht in de stad. Tessie Hartjes is VP Marketing bij Lightyear, een bedrijf dat zo energie-efficiënt mogelijke elektrische auto’s bouwt met geïntegreerde zonnepanelen. Lightyear One is inmiddels op de markt! Deze super-aerodynamische auto hoeft bij normaal gebruik in de zomermaanden slechts één keer per maand te worden opgeladen. Tessie is in 2017 bij Lightyear gaan werken, zeer gemotiveerd om aan de missie te bouwen: een wereld creëren waar duurzaam transport voor iedereen wereldwijd mogelijk is.

Wil je dit webinar bijwonen? Klik dan op onderstaande button om je aan te melden!

Goed om te weten: bovenstaand webinar zal worden opgenomen en is na de uitzending hier op Duurzaamheid.nl terug te kijken.

PODCAST MOBILITEIT | 6 oktober 18.00 online

Op dinsdag 6 oktober komt de podcastaflevering over mobiliteit online. Hierin gaan de makers in op de vragen en de discussies die de webinar heeft teweeggebracht bij de luisteraars. Welke implicaties heeft verduurzaming op dit thema voor ons op een normale dag? Wat kunnen wij doen om het geschetste toekomstbeeld te stimuleren? De makers bespreken waar zijzelf tegenaan lopen en testen duurzame producten en services. Is er iets wat je enorm bezighoudt over dit thema? Laat het de Broeicast dan weten via instagram @broeicast!

Eén van de Broeicast podcasts gemist?

Deel dit artikel op social media