Maurits Groen wil als ondernemer en als adviseur bijdragen aan een duurzame wereld. Hij richtte daartoe enkele bedrijven en stichtingen op, en adviseert daarnaast bedrijven, overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties. In 2015 stond hij op de eerste plaats in de Duurzame 100 van het Dagblad Trouw.

Hoe zorgen we ervoor dat ‘duurzaam’ zo snel mogelijk normaal wordt, zodat we die term eindelijk kunnen afschaffen?

Maurits Groen

Duurzaamheid zit bij Maurits Groen in de genen. Tijdens zijn studie politicologie raakte hij verder bevlogen over milieu- en ontwikkelingsproblematiek, die naar zijn mening onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Groen richtte een milieucommunicatie-adviesbureau op. Ook richtte hij samen met Camille van Gestel WakaWaka op. Zij produceren super efficiënte solar LED-lampen, opladers en mini solar home systems. WakaWakas worden ingezet voor noodhulp in crisisgebieden, maar zijn vooral bedoeld voor de off-grid markt: de 1,2 miljard mensen die niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet.

Tot slot is Maurits Groen lid van onder andere Platform Urgenda, de Stuurgroep ́Duurzame Dinsdag ́, de Nederlandse Raad van Advies van de Club van Rome en de redactie van het vaktijdschrift Milieu.