Een gids voor de financiële sector: zo zou je voormalig topbankier Herman Mulder (1946) kunnen omschrijven. Al tijdens zijn loopbaan bij ABN AMRO speelde hij een grote rol in de ontwikkeling van corporate responsibility, impact beleggen en de integratie van de ESG. En nog steeds zet hij zijn talent als netwerker in om nieuwe initiatieven van de grond te tillen en bijzondere samenwerkingen te smeden.

Mulder stond aan de wieg van de eerste internationale gedragscode voor banken met duurzaamheidsambities, de Equator Principles. Ook legde hij mede de basis voor het Global Reporting Initiative, dat de effecten beschrijft van maatschappelijk verantwoord ondernemen op een eerlijke(r) wijze en dat overal ter wereld kan worden toegepast.

Op dit moment is hij actief als Fellow bij Nyenrode Business Universiteit, mede-oprichter en voorzitter van True Price, voorzitter van de SDG Charter Coalition, bestuurslid van de Human Cities Coalition, lid van stuurgroep van Worldconnectors, lid van de adviesraad van TEEB (The Economics of Ecosystems and Biodiversity) en adviseur voor het CFMI (Conservation and Markets Initiative).

In 2005 werd hij gekroond tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Een bank kan alleen overleven als ze midden in de samenleving staat en het geld van diezelfde samenleving toevertrouwt aan doelen waar we allemaal iets aan hebben.

Herman Mulder