Voeding

Meer gezond eten voor iedereen



Het voedselprobleem kan én moet overwonnen worden. Dagelijks sterven nog steeds heel veel mensen door honger, maar eindelijk is er dan toch licht aan het einde van de tunnel. Onderzoek wijst uit dat extreme armoede de afgelopen jaren is gehalveerd en dat er ook steeds minder mensen zijn die chronisch honger hebben. Wereldwijd leeft dan ook voor het eerst écht de overtuiging dat we honger (en ongezond voedsel) de wereld uit kunnen helpen. Een van de Werelddoelen van de VN is dat we dit vóór 2030 realiseren. Hier dragen we allemaal op onze eigen manier aan bij. Voor ons als ondernemers liggen er volop kansen om een positieve impact te hebben op voeding. Grootste winst ligt in het intelligent omgaan met de minstens 40% verspilling in de keten. Interessante vraagstukken zijn verder: zijn onze voedselketens voldoende circulair, wat produceren we waar, hoe behouden we onze natuur, zijn er nieuwe technieken inzetbaar, hoe dragen we bij aan het ideale groeiklimaat en produceren we eigenlijk wel genoeg of juist teveel van een bepaald type voedsel? Hier lees je hoe we door vergaande samenwerking in alle sectoren bijdragen aan meer gezond voedsel voor de hele wereldbevolking.

Experts