Modint is het business netwerk van fabrikanten, importeurs, agenten en groothandelaren in kleding, modeaccessoires, tapijt en (interieur)textiel. Er zijn zo’n 600 bedrijven bij aangesloten. De missie van Modent is om samen te bouwen aan een waardevolle en gezonde toekomst voor de sector en de organisatie staat voor duurzaamheid, innovatie en expertise met het vizier op zowel binnen- als buitenland.

Als sector is een transitie naar een echt duurzame industrie nodig, stelt Modint: ‘Duurzaamheid is niet alleen belangrijk omdat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen, maar voor het voortbestaan van de gehele sector. Wij geloven dat kledingbedrijven alleen een toekomst hebben als ze dit thema aanpakken in hun bedrijfsvoering.’

Modint

Convenant Duurzame Kleding en Textiel
Samen met andere brancheorganisaties, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de Rijksoverheid is Modint is betrokken geweest bij de totstandkoming van het convenant duurzame kleding & textiel. Hierin zijn afspraken vastgelegd over verduurzaming van de lange, complexe keten van kleding- en textielproductie.

Modint & Duurzaamheid