Met dit boek willen de auteurs organisaties aanmoedigen om de stap te zetten van ‘praten’ naar ‘doen’ in de circulaire economie. Het helpt met een bedrijfskundige benadering en ervaringen uit de praktijk ondernemingen stappen te zetten naar een circulair bedrijfsmodel.

Wat heeft de criculaire economie in de praktijk te bieden? Ook als organisaties niet voldoende urgentie voelen, omdat grondstofschaarste nog geen prioriteit heeft, zijn er voldoende kansen voorhanden stellen de auteurs van Route Circulair. Ze denken daarbij onder andere aan technologische innovatie, ketensamenwerking, grondstofefficiëntie en kostenbesparing. Het boek is geschreven door Dionne Ewen, Lieke Ossenblok, Helen Toxopeus, Guido Braam en Karen Maas.

Route Circulair zoomt in op de veranderingen en inspanningen die nodig zijn om de transitie naar een circulair bedrijfsmodel binnen een organisatie te bewerkstelligen. De 31 organisaties die in het boek aan bod komen laten zien dat deze investeringen zichzelf terugverdienen.