Krijgt Nederland een Minister van Voedsel? En kunnen we koploper worden in gezonde en duurzame voeding, zoals in het akkoord van de eerste Nationale Voedseltop staat? De Nederlandse agrifoodsector heeft als kennis- en exportleider een unieke positie om een sleutelrol te pakken in het duurzaam voeden van de wereld. Hoe maken we die potentie waar? En hoe zetten we daarbij technologie in?

Tech en duurzaam – het juiste evenwicht


Landbouwrobots, smart farming, biotechnologie, het “Internet of Food”; hightech innovaties zorgen voor een steeds efficiëntere voedselproductie en -distributie. Maar wat is het juiste evenwicht tussen hightech en lowtech, tussen grootschalige en lokale oplossingen? Hoe kunnen we het beste van die twee werelden combineren?


De toekomst van Agrifood


Op 1 juni onderzoekt NRC Live met experts, opinieleiders en koplopers de belangrijkste kansen en valkuilen op het gebied van duurzame en gezonde voeding. Vragen die daarbij aan bod komen:

  • Welke innovatieve oplossingen kunnen de transitie naar een duurzame voedselvoorziening versnellen?
  • Hoe kun je als bedrijf bijdragen aan voedselzekerheid en gezonde voeding en tegelijkertijd een goede businesscase neerzetten?
  • Wat zijn effectieve methodes om voedselverspilling tegen te gaan?
  • Hoe ga je als producent, retailer en wetenschapper om met voedingshypes en hoe kun je echt gezonde voeding stimuleren?


Meer informatie over het programma is te vinden op de website.

1 juni 2017 | Utrecht | AgriFood & Tech | NRC Live